søndag den 28. juni 2015

Dansk økonomi - nye tider på vej!

Regeringsskiftet er nu en realitet og man må derfor forvente at der er nye tider på vej i dansk økonomi. Dels når det kommer til skat, erhvervslivet og økonomien helt generelt.

Vi ser nærmere på fremtidsudsigterne og hvilke ændringer der kan risikere at ske som følge af den netop præsenterede Venstre-regering.


Økonomiens betydning for private

Der er ingen tvivl om at Regeringen og deres planer har en væsentlig indflydelse på dig som forbruger. Det er derfor vi dedikerer denne artikel til at se nærmere på udsigterne.

Ændringer i dagpengereglerne, satsen, sænkning af skatten og andre tiltag vil jo være med til at påvirke din privatøkonomi markant. Præcis som det ville gøre at optage eller lån.

Det er særligt følgende 3 ændringer der bliver spændende at følge:

1. Sænkning af topskatten og/eller bundskatten

Sænkninger af topskatten og/eller bundskatten er et område, der har det fulde fokus hos Liberal Alliance. Der har endda været udtalelser fra Anders Samuelsen om, at der var enighed om ændringer på området.

Noget der ikke helt bakkes op ad Statsministeriet, med Lars Løkke i spidsen. Skattelettelser kan give dig flere penge mellem hænderne som dansker, men det mest interessante spørgsmål bliver, om de giver dem til landets fattigste eller rigeste - eller begge.

2. Ændringer i dagpengereglerne

Der har ligeledes været tale om ændringer i dagpengereglerne, da de bestemt ikke er optimale i skrivende stund. Der er ikke det store konkrete forslag på bordet, men det er helt sikkert et sted de vil sætte ind.

Igen er mange tusinde danskere påvirket af de ændringer, der måtte ske. I en tid hvor rigtig mange danskere er på dagpenge og endda snart falder ud af dagpengesystemet, kan man kun håbe der kommer en god og holdbar løsning.

3. Nul vækst i den offentlige sektor

En af de størst knudepunkter i regeringsforhandlingerne var væksten i den offentlige sektor. Dansk Folkeparti gik ind for en vækst på 0,8 %, mens Venstre holdte fast på en nulvækst.

Det menes at være en af de klare årsager til, at DF ikke ende med at tage minister, men derfor ser til fra sidelinjen.

Det bliver spændende at se om Venstre kan finde et flertal til en nulvækst eller mindre vækst i den offentlige sektor. Det bliver næppe fra den røde fløj og derfor må den ambition nok skydes nok.

Om de så kan blive enige med nogle om en mindre stigning, end de 0,8 % bliver rigtig spændende at se.

Du kan læse mere om dansk økonomi, dens generelle kendetegn og nyheder på siden Økonomia.dk.
Vi følger udviklingen og de nye tiltag der kommer i løbet af 2015.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar