søndag den 3. august 2014

Hold dig fra den høje ÅOP!

Det er blevet ekstremt nemt at låne penge på nettet og du behøver hverken stiller sikkerhed eller vente i flere dage, på at få pengene ind på kontoen.

Du kan ansøge på 5 minutter, få svar i løbet af 15 og reelt have pengene samme dag. Efter flere lånefirmaer er begyndt at tilbyde NemID underskrift, vil det kun forstærke nemheden.

MEN - det er ikke kun positivt, for det kan nemlig gå for stærkt for nogle. Du må ikke hoppe i fælden, ved at vælge en høj ÅOP. Vi ser på hvorfor i denne artikel.


Højest ÅOP på små lån

Der er mange gode grunde til, at du bør sætte en grænse for hvor høje ÅOP procentsatser du er villig til at acceptere, i jagten på et lån.

Det kan nemlig være med til at skade din privatøkonomi meget og det ønsker de færreste. De årlige omkostninger i procent (åop) afhænger af en del faktorer, men lånebeløbet og løbetiden har meget at sige.

Et lån på 4.000 kr. over 30 dage vil have en vanvittig høj ÅOP, fordi stiftelsesomkostninger alene er på mange hundrede kroner. Det betyder at startomkostninger og gebyrer bliver utrolig betydningsfulde.

Omvendt vil scenariet være helt omvendt, hvis du søger om lån på 100.000 kr. Her er det nemmere at acceptere, at startomkostninger ligger på 600-1000 kr.

Så hvad er pointen i dette? Lad vær med at søge lån på under 10.000 kr.! Det er så små beløb, at du ofte kan skaffe pengene hos familie, venner eller evt. i banken.

Langt de fleste bekendte vil være glade for at låne dig 5.000 kr.,hvis de får 5.500 kroner retur. Og ja - det vil stadig være billigere for dig.

Gå ikke på kompromis med ÅOP

En anden central pointe i denne artikel er, du må ikke gå på kompromis med ÅOP'en. Hvis du har besluttet dig for at den kun må være 25 %, så må den kun være 25 %.

Du må ikke lade dig forblænde af at blive godkendt og få lånetilbud retur. For det omfatter altid en pris og den skal være fair for dig og din økonomi.

Som vi kort var inde på, vil den tilbudte ÅOP bl.a. blive påvirket af dine ønsker til beløb og løbetid. Det vil du nemt kunne se, ved at besøge et lånefirma.

Men dan dig et overblik over markedets, udbydernes renter ud fra dit lånebeløb og fastsæt en max. ÅOP ud fra dette. Så undgår du at optage et dyrt lån, du vil fortryde.

Husk i øvrigt på at der er forskel på ÅOP før og efter skat. Så de to begreber og procentsatser skal sammenlignes på lige vilkår.

Vi slutter af med en god video om at lave lån med lav rente. Den giver dig gode råd til hvordan du kan finde de bedste renter på markedet:


Vi håber du kan bruge vores gode råd og pointer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar