mandag den 19. januar 2015

Lånemarkedet: Året der gik og 2015 der venter

Vi ser i denne artikel nærmere på året der gik, 2014, og ser frem mod det kommende år. Dels hvilke forventninger vi har til lånemarkedet online og dels hvad du kan forvente som forbruger.

2014 var et år hvor der skete en del nye ting på nettet og på de finansielle markeder generelt. Alene de attraktive boliglånsrenter og lavere renter online, var med til skabe gode forudsætninger for mange danskere.


Plutus og Kliklån kom til

2014 var året hvor to nye lånefirmaer kom på markedet. Plutus med en service hvor de formidler lånetilbud til deres kunder, med et særligt samarbejde med Ekspres Bank.

Deres service skulle gerne gøre hele processen for den almene låner nemmere og de har derfor været et frisk pust på markedet.

Det samme har Kliklån der har D:E:R i ryggen. Det er et samarbejde mellem de to, hvor D:E:R A/S reelt er firmaet du komme til at låne pengene af. Der er altså mest af alt tale om en ny og moderne platform, hvor alle fordele er i højsædet.

Det være sig NemID signatur, hurtig behandling og god service. Hele processen er skåret ind til benet, så det aldrig har været hurtigere at ansøge online.

Santander og GE Money Bank blev til én

Der skete ligeledes et opkøb i løbet af 2015, hvor Santander Consumer Bank opkøbte GE Money Banks finansielle aktiviteter i Skandinavien; Norge, Danmark og Sverige. Med Sverige som det største marked af de tre.

Deres sammensmeltning begyndte i slutningen af 2014 og ventes at fortsætte i 2015, selvom det meste efterhånden virker til at være på plads.

Nye udbydere i 2015?

Det forgange år medførte altså større omvæltning i muligheder og antal udbydere på nettet. Det nærliggende spørgsmål er derfor, om en lignende tendens forventes i 2015.

Vores bedste bud er nej. Vi tror ikke på at der kommer nye långivere på markedet. Og med långivere mener vi selvstændige virksomheder og hjemmesider, der selv udlåner. For de strategiske partnerskaber vil helt sikkert fortsætte.

Mange låneudbydere ser det nemlig som en effektiv metode til at udbrede kendskabet og vinde markedsandele. De strategiske partnerskaber vil typisk består i at en hjemmeside og bank/udbyder, går sammen om at skaffe låneansøgninger.

Eller det kan være som D:E:R A/S, der selv skaber en ny platform ala Kliklaan.dk. Denne form for nye udbydere kan nemt blive flere i 2015.

Vi vil naturligvis holde dig underrettet på bloggen.


De svenske låneudbydere

Den ubekendte for det kommende år er de svenske låneudbydere online. Der er mange af disse, som endnu ikke er på det danske markedet, omend det vil være en naturlig ekspansionsmulighed.

Før eller siden må man formode at 1-2 af disse vil tage skridtet ind på det danske marked - det er bare svært at forudsige hvornår.


Vel mød i 2015 - følg med på bloggen for nyheder og tips om lånefirmaerne på markedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar