fredag den 23. oktober 2015

Sammenlign priser på lån online

Sommeren kan have været hård mod pengepungen. Hvis du har været på ferie, købt nyt tøj eller købt for mange is på stranden, kan det godt være, at kontoen ikke ser alt for godt ud.

Hvis du har brug for et lån, bør du altid sammenligne renter og de låneomkostninger som alle tilbud indebærer. Prissammenligning er vejen til den billigste løsning, uanset hvor du søger henne.

Din vej til lavere låneomkostninger

Et lån er ofte forbundet med usikkerhed og risici. Og det ville selvfølgelig også være noget nemmere, hvis du bare havde sparet pengene op. Hvis det ikke skulle være tilfældet, er der dog stadigvæk regninger, der skal betales, og derfor kan det være en fornuftig beslutning at låne pengene.

Uanset hvad bør du altid sammenligne priser og arbejde på at finde de laveste renter. Vi vil her præsentere dig for de to mest anvendte finansieringsmuligheder:

Banken

Hvis du så har besluttet dig for at tage et lån, har du en række muligheder. Du kan starte med at tale med din bankrådgiver om, hvilket tilbud banken kan give dig, hvis noget overhovedet. Hvis du har et godt forhold til din bank, kan det i nogle tilfælde være den billigste og nemmeste løsning.

Lige netop i banken kan det være svært at sammenligne renter, da du ikke bare kan indhente tilbud fra konkurrerende banker. De vil nemlig ofte kræve, at du flytter dine aktiviteter med. Men lige ved boliglån, kan det bestemt være besværet værd.

Online

Hvis banken ikke er en mulighed, er der stadigvæk masser af muligheder for at få fat i de penge du mangler. Hos lånefirmaerne online kan du nemlig låne både små og store beløb, og det behøver ikke engang koste dig dyrt i renter og gebyrer.

Du kan nemlig selv gøre en indsats og sammenligne priser på diverse lån. Det gør du ved at ansøge flere steder og sammenligne tilbuddene med hinanden.

På sammenligningssiden Findino kan du nemt sammenligne lån online.

ÅOP er vigtigere end renten

Det vigtigste, du skal huske på, når du tager et lån, er at finde ud af, hvor meget det eventuelle lån reelt vil koste dig. Men det kan være forvirrende at skulle sætte sig ind i renter og gebyrer ved de forskellige lån. Derfor skal du altid kigge på ÅOP.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og det er en procentsats der viser, hvor meget du kommer til at betale af dit lån om året. Her er både renter, gebyrer og alt andet regnet med, så det er suverænt den letteste måde at sammenligne forskellige tilbud på.

Hvis du umiddelbart ikke kan finde frem til ÅOP på firmaets hjemmeside, eller i de papirer din bankrådgiver har stukket i hånden på dig, bør du altid spørge efter det. Det er et lovkrav, at det fremgår klart og tydeligt!

Det kræver ikke det store et sammenligne to tal, så længe du ved, at 12 % er dyrere end 9 %, burde det ikke være noget problem at finde frem til det billigste lån på internettet. Men tjek altid om tallene er angivet før eller efter skat, da det kan gøre en forskel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar