onsdag den 2. december 2015

Forbrugslån uden dokumentation

Har du besluttet dig for at tage et forbrugslån, er det en god idé at undersøge de forskelige muligheder, du har. Der er forskel på, om du vælger at tage et lån i en bank eller hos en låneudbyder, du finder online.

Vælger du at finde en udbyder online, har du mulighed for at tage et forbrugslån helt uden dokumentation.

Fordele og ulemper

Normalt bliver du bedt om at fremvise forskellig dokumentation i forbindelse med at tage et lån. Det kan både være årsopgørelser, lønsedler og legitimation.

Vælger du at tage et lån uden dokumentation, er der både fordele og ulemper. Lad os først understrege, at du altid skal kunne legitimere din identitet, men nogle steder kan du undgå at skulle indsende lønsedler mv.

Hurtigere låneproces

Fordelene er selvfølgelig blandt andet, at låneprocessen går langt hurtigere. Du skal ikke være bange for, om du bliver afvist på grund af lav årlig indkomst eller fordi du har en gæld, du stadig mangler at betale af på. Alt dette er låneudbyder, du ikke skal vise dokumentation til, ligeglad med.

Det eneste de i så fald beder dig om at give, er dit CPR-nummer. Grunden at udbyderen gerne vil have dit CPR-nummer, er fordi de tjekker, om du er registreret i RKI.

RKI er det største register i Danmark over dårlige betalere, altså eksempelvis personer, der ikke har betalt deres udeståender tilbage i tide. Er du registreret i RKI er det ikke muligt for dig at tage et lån online.

Dyrere lån vs. mindre krav

Som sagt er der også ulemper ved at tage et lån online uden at fremvise dokumentation. Da låneudbyderen ikke får stillet en sikkerhed for, at du betaler tilbage, og at du har mulighed for det, er renten ofte høj på sådanne løsninger.

Det er vigtigt at holde øje med, hvis du vælger at optage et lån uden dokumentation. Det er en idé kun at tage et lån uden dokumentation, hvis du forventer at betale pengene tilbage på kort tid. Er din låneperiode lang, kan du ende med at betale mange penge i rente.

Opvej derfor både ulemper og fordele, inden du beslutter dig for at tage et forbrugslån online. Det hænger altså ofte sammen, at jo mindre krav der er, jo dyrere bliver det for dig, at foretage selve lånet.

Læs også: Sammenlign priserne på lån

Ingen kommentarer:

Send en kommentar